plAIground

A csapból is az AI folyik, de a számos szenzációhajhász cikk miatt összezavarodhatunk: mit is csinál pontosan az AI és mi az a neurális háló? Ami biztos: az AI az életünk része. Ideje megbarátkoznunk a gondolattal, hogy a gépek átveszik az irányítást a gondolataink fölött és leigázzák az emberiséget? Vagy mégsem? A hatalmas hype és a médiafelületeken terjedő félinformációk alapján akár erre is juthatnánk. Arról is sokat hallani, hogy a rohamosan fejlődő terület 5-10 év alatt jutott el odáig, ahol most tart. Pedig nem is lehetnénk távolabb az igazságtól! Kevesen tudják például, hogy a neurális hálók először nem 10 éve, hanem 1944-ben bukkantak föl és akkor még nyoma sem volt a SkyNetnek.

De most akkor, hogy is van/volt/lesz ez? Erre a kérdésre kereste a választ a plAIground eseménysorozatunk.A három alkalom során bemutattuk az AI múltját – hogy honnan is indult ez a terület és hogyan fejlődött odáig, ahol most tart; a jelenét – hogy miért nem kell félni az AI-tól, és hogy hogyan és mire lehet használni ezeket a módszereket –; végül a jövőjét – azaz, hogy miért is van okunk mégis félni az AI-tól.

Az előadásokat a magyar szakmabeli élvonal egy-egy képviselője tartotta, amit kerekasztal-beszélgetés követett. Az eseményeket egy-egy community showcase zárta, ahol magyar startup csapatok mutatták be legújabb AI-alapú fejlesztéseiket.

PlAIground I. – AI: mítoszok és legendák

2021. május 18.

Előadó: Szabados Levente

Beszélgetőpartnere

Póda Csanád, Machine Learning Budapest (MLBP)

Gecov Anett, Nemzeti Tehetség Központ

PlAIground II. AI-pillanatkép: trendek, lehetőségek és zsákutcák 2021-ben

2021. május 27.

Nagy-Rácz István előadásában azokat a jelenségeket vezette fel, amelyek a mesterséges intelligencia jelenét meghatározzák. Szó volt arról, hogy mi van a buzzword-ök mögött? Hol áll jelenleg a technológia? Mire használják, és mire lehetne felhasználni a jelenlegi megoldásokat?

A Kerekasztal beszélgetés partnerei voltak:

Jóföldi Endre; CEO, Precognox

Nagy-Rácz István; Alapító és senior partner, Dmlab, Képzésvezető, KÜRT Akadémia.

Papp József, Innovation Lead, Nokia

Moderátor: Póda Csanád; alapító, MLBP

PlAIground III. AI Sci-Fi: A jövő mesterséges intelligenciája

2021. június 1.

Thamó Emese előadása a következő kérdéseket érintette: milyen trendek várhatóak a következő években? Mely területeket reformálja meg az AI? Hogyan változik az ember és a munka kapcsolata az egyre nagyobb automatizáció következményében?

Kerekasztal beszélgetés partnerei voltak:

Kovács Dominik; CFO& CTO, Colossyan

Meskó Bertalan; Director, The Medical Futurist

Papp József; Innovation Lead, Nokia

Thamó Emese; Matematikus, PHD Candidate, University of Liverpool

Moderátor: Póda Csanád; alapító, MLBP

Translate the site »