Közös Nevező 2020

2020. szeptember 15-én 5. alkalommal rendeztük meg a KÖZÖS NEVEZŐ elnevezésű eseményünket, azon hallgatók számára, akik ősszel kezdték meg felsőfokú tanulmányaikat az Egyesült Királyságban.

Ez a tanévnyitó programunk minden évben nagyszerű platformot ad arra, hogy a fiatalok találkozzanak egymással és azon diáktársaikkal, akik az adott évben kezdik meg felsőfokú egyetemi tanulmányaikat külföldön.

A résztvevők megismerkedhettek a Londoni Tehetség Központ munkatársaival, és első kézből hallhattak a 2020/21-es évre tervezett új programjainkról, szolgáltatásainkról.

Fontos célunk, hogy a fiatalokat informáljuk azokról a lehetőségekről, amik külföldön várják őket. Az idei Közös Nevezőn megismerhették azokat az egyesült királyságbeli egyetemi hallgatói közösségeket, akik az év közbeni események központjai, és tapasztalataikkal aktívan támogatják a fiatalabb társaikat.

Babik Anna, a Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter
Tehetségügyi Főosztályának vezetője

A rendezvényt Babik Anna, a Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter, Tehetségügyi Főosztályának vezetője és Dr. Lantos Krisztina, a Nemzeti Tehetség Központ korábbi ügyvezetője nyitotta meg.

Dr. Lantos Krisztina, a Nemzeti Tehetség Központ korábbi
ügyvezetője

A megnyitó után Mr. Richard Shackleton, a budapesti Brit Nagykövetség misszióvezető – helyettese köszöntötte a résztvevőket, majd Szüle Bálint, a Londoni Tehetség Központ projekt szakmai vezetője mesélt a központ célkitűzéseiről, missziójáról és azokról a programokról, amiket immár 2016 óta folyamatosan biztosít a londoni központ.

Mr Richard Shackleton, a budapesti Brit Nagykövetség
misszióvezető-helyettese

A rendezvényen ezután Pató Viktória külügyi alelnök és Nemes László testületi tag a Doktoranduszok Országos Szövetségétől (DOSZ) mutatta be a szervezet működését. 

A program hivatalos részében rövid kerekasztal beszélgetésen arról beszélgettünk az Egyesült Királyságban működő magyar hallgatói szervezetekkel vezetőivel, hogy ezek a közösségek, hogyan segíthetnek a kint tanuló fiataloknak. A kerekasztal beszélgetésen Kata Sára University of Manchester Hungarian Society elnöke, Lénárd Lili a University of Warwick Hungarian Society elnöke, Panyi Róbert a Future: Hungary idei elnöke és a Hungarian Youth Association Ltd. részéről pedig Kubovics Márton és Karagich Bálint vezetők vettek részt.

A kerekasztal résztvevői (balról jobbra): Kata Sára, Lénárd Lili,
Panyi Róbert, Kubovics Márton, Karagich Bálint moderátor: Szüle Bálint

A beszélgetést követően az idei Közös Nevezőt networking-vel és állófogadással zártuk.

A rendezvényről készült összefoglaló film:

Jövő szeptemberben folytatjuk!

Translate the site »