Cambridge – Oxford Magyar Alumni Klub Annual Dinner beszámolója

Az esemény támogatása a London Projekt keretében immár hagyományos és az elmúlt hónapok megfeszített munkája, a korábbi elfogadottság mellett számos új eredményt hozott, amely igazolja azt, hogy ezt a támogatást folytatni kell, mert mindkét fél profitál belőle erkölcsileg is. Ezekből az eredményekből ki kell emelni az alábbiakat:

  • Az esemény fővédnöke Ian Landsay Nagy-Britannia magyarországi nagykövete volt, aki ezúttal is részt vett az eseményen és nyitó beszédében külön kiemelte az ilyen klubok, események fontosságát a nemzetközi gazdasági és politikai kapcsolatok terén is. Az eseményt megtisztelte jelenlétével: Szabadhegy Péter (Magyarország volt nagykövete az Egyesült Királyságban, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem Jövőképesség Kutatóközpontjának nemzetközi ügyekért felelős igazgatója.) , Dr. Rákossy Balázs államtitkár úr, Gidófalvy Elemér ügyvezető igazgató úr az UNICREDIT Banktól)
  • A rendezvény telt ház előtt zajlott, waiting list-et kellett nyitni, a több mint 350 tag közül, számos nagyvállalati vezető, tudós, egyetemi kutató, nemzetközi multinacionális cég alkalmazottja vett részt. A jelenlévők személye kiemelt figyelmet érdemel azért is, mert a legtöbben a külföldi tanulmányaik után itthon dolgoznak, hazatértek, tudásuk itt hasznosul.
  • Az eseményen olyan nagyvállalati vezetők is részt vettek, akik nem magyar nemzetiségűek, de Cambridge-ben és Oxfordban végeztek és jelenleg Magyarországon dolgoznak.
  • Az esemény fő támogatója a Nemzeti Tehetség Központ, amely támogatás ténye mind vizuálisan megjelent az eseményen, mind Juhász Péter elnök úr beszédében, amelynek következtében a jelenlévők nagy érdeklődést mutattak a Központ tevékenysége iránt és számos javaslat, felajánlás érkezett a tagok részéről felénk.
  • A nagykövet úrtól a jövőbeni partnerség fenntartására is kaptunk ígéretet, mivel folytatni kívánja velünk az együttműködést, mely kapcsán igyekszik támogatni és segítséget nyújtani akár azzal, hogy részt vesz rendezvényeinken. Augusztusi távozása után át kívánja adni utódjának tapasztalatait és a folytatáshoz szükséges lelkesedését.

A Klub idén sikeresen lépett egyet előre, mivel hatásunkra bejegyzett szervezett lettek. Ennek köszönhetően kilátásba tudunk helyezni velük egy komolyabb együttműködést akár a Stipendium Peregrinum ösztöndíj programja érdekében is. A jövőben kiváló stratégiai partnerei lehetnek a Nemzeti Tehetség Központnak, így már a Future Hungary tavaszi rendezvényén is részt vesznek.

Nem csak a klub, de a jelenlévő szakemberek is kiváló lehetőséget nyújtanak, hogy a Nemzeti Tehetség Központ céljait, eredményeit szélesebb körben tudjuk terjeszteni.

 

Translate the site »