Universities of the United Kingdom Gólyatábor 2021

Az Egyesült Királyságban tanuló magyar hallgatók számára gólyatábort szerveztünk, melynek lebonyolításában a Hungarian Youth Association volt segítségünkre. A 2021. szeptember 1-5. között megvalósuló eseményre az Egyesült Királyságban tanuló magyar hallgatókat invitáltuk meg, azzal a céllal, hogy a fiatal magyar közösség tagjait közelebb hozzuk egymáshoz. A Csopaki Üdülőfalu és Kempingben zajló táborban végül közel 90 diák vett részt.

Az első napon a gólyák csapatépítő játékok során ismerkedhettek egymással és a már Egyesült Királyságban tanuló felsőbb éves diákokkal.  A kisebb csoportokba osztott diákság saját csapatzászlót készített és csapatindulót írt.  A nap gólyaavatással záródott: a táborozók egy különleges táncot tanultak meg, amelyet egy angol klasszikus zenére kellett eltáncolniuk.

A második nap délelőttjén folytatódtak a csapatjátékok, majd a résztvevők egyetemeik szerint szerveződtek csoportokba, hogy meghallgassák idősebb társaik előadásait az oktatási intézményeikről, ahol idén kezdik tanulmányaikat. Hasznos tippeket kaptak arról, hogy melyek a legolcsóbb közeli boltok, a legcsöndesebb könyvtárak vagy kik a legjobb egyetemi professzorok.

A harmadik napon a reggeli játékok után olyan szakmai partnerek és meghívottak tartottak előadást a diákok továbbtanulási lehetőségeiről, mint a Nem adom fel Alapítvány vagy a Doktoranduszok Országos Szövetsége.  A Nemzeti Tehetség Központ bemutatkozójában, a képességfejlesztő programjaink ismertetésére helyeztük a hangsúlyt. Az esti quizen pedig a fiatal hallgatók csapatokban mérték össze Londonról és Angliáról való tudásukat. A gólyák az oktatási és történelmi kérdésekben igazán jól teljesítettek.

A negyedik nap délelőttjén egy Cluedo típusú szerepjátékban vehettek részt a hallgatók, ami hatalmas sikert aratott. Ebéd után az Egyesült Királyság magyarországi misszióvezető-helyettese volt vendégünk, aki a Brexit hosszútávú hatásairól beszélt a diákoknak. A délután folyamán a hallgatók megismerkedhettek egyetemi közösségeikkel, végül a négynapos tábort egy kellemes hangulatú esti bográcsozással zártuk.

Translate the site »