INDUSTRY INSIGHT

industry insight

A programsorozat célja, hogy lehetőséget teremtsen a külföldi egyetemeken tanuló magyar hallgatóknak a magyar cégek és vállalkozások alaposabb megismerésére és összekösse őket a szakma képviselőivel. A sorozat mind a diákoknak, mind a cégeknek jó lehetőség volt professzionális kapcsolatok kialakítására, ami megalapozhatja a későbbi közös munkát akár a NEXT gyakornoki programon keresztül.

A Business Service Sector bemutatkozása (BSS)

2021. március 31-én, az első Industry Insight eseményen a BSS Hungary mutatkozott be, ahol az általuk delegált szakemberekkel lehetett közvetlenebbül beszélgetni.

A BSS Hungary 2019-ben indult 20+ üzleti szolgáltató központ kezdeményezésre. Az összefogás célja, hogy növeljék Magyarországon a fiatalok, az oktatási szereplők és a döntéshozók körében az iparág ismertségét és elismertségét.

Mi is a BSS? Magyarországon ma több mint 120 régiós és globális üzleti szolgáltatóközpont működik, ami több mint 55.000 főt foglalkoztat. Ez az üzleti szolgáltató szektor, angolul Business Services Sector (BSS). Tevékenységük színes és szerteágazó, változatos területeken nyújtanak HR, IT, pénzügyi háttértámogatást, de a legmagasabb szintű mérnöki tevékenységek is  megtalálhatóak a szolgáltatásaik között.

A programon Fazekas Máté, a BT (British Telecommunications) Régiós Szolgáltató Központjának kommunikációs és vállalati kapcsolatokért felelős vezetője, Kővári Péter a Citi Hungary, EMEA Product Control CSC terület vezetője, Alex Laffan a közép-európai régió és a Tesco Business Services Ügyfél és Termék részlegének igazgatója és Kohl András a Celanese Hungary Shared Services vezetője vettek részt és mutatták be a munkájukat és a cégeket, ahol dolgoznak.

A műszaki szakma bemutatkozása

2021. május 12-én a műszaki világ képviselői nyújtottak betekintést a mérnökök munkájába a második Industry Insight eseményünkön. Az online programon ezúttal két cég mutatkozott be.  Beszéltek a cégeik által nyújtott szakmai kihívásokról és lehetőségekről, majd a fiatalok kérdezhették a meghívottakat.

Az egyik breakout szobában a német Bosch multinacionális vállalat HR vezetője, Gombis Klára beszélgetett a terület iránt érdeklődő fiatalokkal. Egyaránt szó esett a céges kultúráról, a Covid helyzet okozta változásokról, és az erre adott megoldásoktól, így például a home office-ról, de a cégen belüli karrierpályáról és nyitott pozíciókról.

A többségében hallgatókból álló közönség a másik breakout roomba kattintva a magyar C3D műszaki céget ismerhették meg közelebbről. Itt Dr. Piros Attila gépészmérnök alapító és ügyvezető igazgató, továbbá egyetemi docens beszélt a szakmáját jellemző szakmai kihívásokról, fejlesztésekről. Kitért arra is, hogy milyen lehetőségek várnak a csapatába érkező  pályakezdő fiatalokra.

Translate the site »